Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Pikantní bílé a červená fazole s mletým hovězím masem a tortillou
Suroviny pro 4 osoby:
- Hořčice bílá celá Avokádo
- Kmín drcený Avokádo
- Majoránka Avokádo
- Nové koření mleté Avokádo
- Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
- Pepř černý celý Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 50 ml olivového oleje
- 2 cibule nakrájené na kostičky
- 100 ml hovězího vývaru
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 600 g mletého hovězího masa
- 1 feferonka nakrájená na proužky
- 1 svazek nasekané jarní cibulky
- 1 svazek nasekaných lístků koriandru
- 400 g loupaných rajčat nakrájených na kostičky
- 4 lžíce pikantního kečupu
- 200 g červených fazolí z plechovky bez nálevu
- 200 g bílých fazolí z plechovky bez nálevu
- 4 placky tortilly
- 4 lžíce nastrouhaného sýra Čedar
- 150 ml zakysané smetany
Způsob přípravy
Cibuli, česnek a feferonku osmahneme na rozehřátém oleji ve velkém hrnci. Po asi 5 minutách přidáme mleté maso, koření, osolíme mořskou solí a vše dusíme 15 minut. Po této době přidáme vývar, rajčata a kečup, promícháme a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Následně přidáme fazole, vše dochutíme a přivedeme k varu.
Na rozehřátou pánev uložíme tortilly, posypeme strouhaným sýrem Čedar, čerstvě rozdrceným pepřem, přikryjeme druhou tortillou a potom smažíme z každé strany několik minut. Po usmažení ji nakrájíme na trojúhelníky a podáváme jako přílohu k dušenému hovězímu masu s fazolemi společně se zakysanou smetanou.