Pikantní bílé a červená fazole s mletým hovězím masem a tortillou
Suroviny pro 4 osoby:
-
Hořčice bílá celá Avokádo
-
Kmín drcený Avokádo
-
Majoránka Avokádo
-
Nové koření mleté Avokádo
-
Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
-
Pepř černý celý Avokádo
-
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
-
50 ml olivového oleje
-
2 cibule nakrájené na kostičky
-
100 ml hovězího vývaru
-
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
-
600 g mletého hovězího masa
-
1 feferonka nakrájená na proužky
-
1 svazek nasekané jarní cibulky
-
1 svazek nasekaných lístků koriandru
-
400 g loupaných rajčat nakrájených na kostičky
-
4 lžíce pikantního kečupu
-
200 g červených fazolí z plechovky bez nálevu
-
200 g bílých fazolí z plechovky bez nálevu
-
4 placky tortilly
-
4 lžíce nastrouhaného sýra Čedar
-
150 ml zakysané smetany
Způsob přípravy
Cibuli, česnek a feferonku osmahneme na rozehřátém oleji ve velkém hrnci. Po asi 5 minutách přidáme mleté maso, koření, osolíme mořskou solí a vše dusíme 15 minut. Po této době přidáme vývar, rajčata a kečup, promícháme a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Následně přidáme fazole, vše dochutíme a přivedeme k varu.
Na rozehřátou pánev uložíme tortilly, posypeme strouhaným sýrem Čedar, čerstvě rozdrceným pepřem, přikryjeme druhou tortillou a potom smažíme z každé strany několik minut. Po usmažení ji nakrájíme na trojúhelníky a podáváme jako přílohu k dušenému hovězímu masu s fazolemi společně se zakysanou smetanou.