Pikantní bílé a červená fazole s mletým hovězím masem a tortillou

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • Hořčice bílá celá Avokádo
  • Kmín drcený Avokádo
  • Majoránka Avokádo
  • Nové koření mleté Avokádo
  • Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
  • Pepř černý celý Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 cibule nakrájené na kostičky
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 600 g mletého hovězího masa
  • 1 feferonka nakrájená na proužky
  • 1 svazek nasekané jarní cibulky
  • 1 svazek nasekaných lístků koriandru
  • 400 g loupaných rajčat nakrájených na kostičky
  • 4 lžíce pikantního kečupu
  • 200 g červených fazolí z plechovky bez nálevu
  • 200 g bílých fazolí z plechovky bez nálevu
  • 4 placky tortilly
  • 4 lžíce nastrouhaného sýra Čedar
  • 150 ml zakysané smetany

Způsob přípravy

Cibuli, česnek a feferonku osmahneme na rozehřátém oleji ve velkém hrnci. Po asi 5 minutách přidáme mleté maso, koření, osolíme mořskou solí a vše dusíme 15 minut. Po této době přidáme vývar, rajčata a kečup, promícháme a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Následně přidáme fazole, vše dochutíme a přivedeme k varu.

Na rozehřátou pánev uložíme tortilly, posypeme strouhaným sýrem Čedar, čerstvě rozdrceným pepřem, přikryjeme druhou tortillou a potom smažíme z každé strany několik minut. Po usmažení ji nakrájíme na trojúhelníky a podáváme jako přílohu k dušenému hovězímu masu s fazolemi společně se zakysanou smetanou.