Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Marinovaná perlička s hruškami v medu, brandy a černým pepřem
Suroviny pro 2 osoby:
- Pepř barevný celý Avokádo
- 1 citrón
- 2 lžíce medu
- 10 ml brandy
- 2 hrušky
- 2 snítky rozmarýnu
- 1 celá perlička
Marináda
- 1 lžička koření Tymián Avokádo
- 1 lžíce Kuře pečené Avokádo
- 1 lžíce olivového oleje
- 10 ml medoviny
Způsob přípravy
Omytou a očištěnou perličku naložíme do marinády, kterou jsme si předtím připravili z výše uvedených surovin a necháme asi 4-6 hodin odležet v chladničce.
Hrušky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, a následně naložíme do medu, brandy a čerstvě rozdrceného pepře.
Perličku po naložení pečeme asi 40 minut při teplotě 160 ˚ C. Po 20 minutách přidáme hrušky, čtvrtky citrónu a rozmarýn.