Marinovaná perlička s hruškami v medu, brandy a černým pepřem
Suroviny pro 2 osoby:
-
Pepř barevný celý Avokádo
-
1 citrón
-
2 lžíce medu
-
10 ml brandy
-
2 hrušky
-
2 snítky rozmarýnu
-
1 celá perlička
Marináda
-
1 lžička koření Tymián Avokádo
-
1 lžíce Kuře pečené Avokádo
-
1 lžíce olivového oleje
-
10 ml medoviny
Způsob přípravy
Omytou a očištěnou perličku naložíme do marinády, kterou jsme si předtím připravili z výše uvedených surovin a necháme asi 4-6 hodin odležet v chladničce.
Hrušky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, a následně naložíme do medu, brandy a čerstvě rozdrceného pepře.
Perličku po naložení pečeme asi 40 minut při teplotě 160 ˚ C. Po 20 minutách přidáme hrušky, čtvrtky citrónu a rozmarýn.