Marinovaná perlička s hruškami v medu, brandy a černým pepřem

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 2 osoby:

  • Pepř barevný celý Avokádo
  • 1 citrón
  • 2 lžíce medu
  • 10 ml brandy
  • 2 hrušky
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 celá perlička

Marináda

  • 1 lžička koření Tymián Avokádo
  • 1 lžíce Kuře pečené Avokádo
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 10 ml medoviny

Způsob přípravy

Omytou a očištěnou perličku naložíme do marinády, kterou jsme si předtím připravili z výše uvedených surovin a necháme asi 4-6 hodin odležet v chladničce.

Hrušky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, a následně naložíme do medu, brandy a čerstvě rozdrceného pepře.

Perličku po naložení pečeme asi 40 minut při teplotě 160 ˚ C. Po 20 minutách přidáme hrušky, čtvrtky citrónu a rozmarýn.