Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Předkrmy a chuťovky
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Paštika s žampiony a omáčkou ze sušených švestek
Suroviny na cca 1 kg paštiky:
- 4 ks koření Bobkový list Avokádo
- 0.5 lžičky koření Majoránka Avokádo
- 0.5 lžičky koření Nové koření mleté Avokádo
- 0.5 lžičky koření Pepř černý mletý Avokádo
- 0.5 lžičky koření Zázvor mletý Avokádo
- 1 cibule
- 100 g telecích jater
- sůl dle chuti
- 200 g hovězího masa
- 100 g sádla
- 200 g vepřového masa
- 200 g telecího masa
- 100 g syrového bůčku
- 1 houska bez kůrky
- 100 g čerstvých žampionů
Švestková omáčka:
- 1 balení směsi Svařené víno Avokádo
- 200 g sušených švestek
- 400 ml červeného suchého vína
Způsob přípravy
Bůček a cibuli nakrájíme na kostky, osmažíme a následně přidáme pokrájené maso, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a majoránku. Vše dusíme doměkka, při konci vaření přidáme spařené játra a housku. Všechny ingredience dusíme 15 minut a necháme 12 hodin odležet na chladném místě.
Maso dvakrát přemeleme, aby bylo jemné, přidáme nasekané vařené žampiony, sůl, pepř a mletý zázvor. Připravenou hmotu dáme do pečící nádoby, důkladně naklepeme, zabalíme do alobalu a pečeme asi 40 minut ve vodní lázni.
Švestky dusíme v červeném víně s kořenícím přípravkem Svařené víno. Jakmile se alkohol částečně odpaří, vše důkladně rozmixujeme, prolisujeme přes síto a necháme vychladnout.
Paštiku nakrájíme a podáváme se švestkovou omáčkou.