Paštika s žampiony a omáčkou ze sušených švestek

Kategorie:

Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny na cca 1 kg paštiky:

  • 4 ks koření Bobkový list Avokádo
  • 0.5 lžičky koření Majoránka Avokádo
  • 0.5 lžičky koření Nové koření mleté Avokádo
  • 0.5 lžičky koření Pepř černý mletý Avokádo
  • 0.5 lžičky koření Zázvor mletý Avokádo
  • 1 cibule
  • 100 g telecích jater
  • sůl dle chuti
  • 200 g hovězího masa
  • 100 g sádla
  • 200 g vepřového masa
  • 200 g telecího masa
  • 100 g syrového bůčku
  • 1 houska bez kůrky
  • 100 g čerstvých žampionů

Švestková omáčka:

  • 1 balení směsi Svařené víno Avokádo
  • 200 g sušených švestek
  • 400 ml červeného suchého vína

Způsob přípravy

Bůček a cibuli nakrájíme na kostky, osmažíme a následně přidáme pokrájené maso, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a majoránku. Vše dusíme doměkka, při konci vaření přidáme spařené játra a housku. Všechny ingredience dusíme 15 minut a necháme 12 hodin odležet na chladném místě.

Maso dvakrát přemeleme, aby bylo jemné, přidáme nasekané vařené žampiony, sůl, pepř a mletý zázvor. Připravenou hmotu dáme do pečící nádoby, důkladně naklepeme, zabalíme do alobalu a pečeme asi 40 minut ve vodní lázni.

Švestky dusíme v červeném víně s kořenícím přípravkem Svařené víno. Jakmile se alkohol částečně odpaří, vše důkladně rozmixujeme, prolisujeme přes síto a necháme vychladnout.

Paštiku nakrájíme a podáváme se švestkovou omáčkou.