Zvěřinová paštika s marinovanou hruškou a brusinkovou omáčkou

Suroviny:

Způsob přípravy

Zvěřinu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky (srnčí svíčkovou necháme v celku). Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. 100 g bůčku a sádlo rozpustíme v hrnci na mírném ohni, následně na tomto tuku osmažíme maso. Přidáme cibuli, česnek, zeleninu a sušené houby. Vše dochutíme solí, pepřem a přidáme malé množství koření. Vaříme doměkka asi 1 hodinu, pokud je to nutné, podlijeme vínem nebo vývarem. Při konci dušení přidáme spařená játra a housku a ještě chvilku vaříme. Všechno necháme odležet na chladném místě.

Svíčkovou oddělíme od hmoty a nakrájíme na kostky. Zbytek třikrát pomeleme. Následně přidáme nakrájenou svíčkovou, vejce a brandy. Vytvarujeme jednotnou hmotu a dochutíme solí a pepřem.

Zbytek plátků bůčku vložíme na plech s vyšším okrajem, doplníme masovou směsí. Plech pečlivě zabalíme do potravinářské fólie, následně ji zabalíme do alobalu. Paštiku pečeme hodinu ve vodní lázni při teplotě 140 °C.

Po vychlazení paštiku nakrájíme a ozdobíme nakládanými hruškami. Podáváme se strouhaným křenem a brusinkami.