Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Velikonoce
-
Způsob vaření:
Pečení
Tartaletky s vaječným salátkem
Suroviny na tartaletky
- 1 lžičky soli
- 190 g hladké mouky
- 100 g měkkého másla
- 4 lžičky ledové vody
Suroviny na vaječný salát
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 5 vajec
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 2 lžičky majonézy
- 3 řapíky celeru
- 1 lžička nasekaného kopru
- 2 lžíce Ruská hořčice Avokádo
Na dozdobneí
- 100 g cherry rajčat
- 1 hrst rukoly
Způsob přípravy
Příprava těsta
Mouku smícháme se solí a máslem a hněteme těsto. Až se mouka s máslem spojí a se začně se těsto drolit přidáme ledovou vodu a hněteme dokud z těsta nevytvoříme kouli. Na 45 minut těsto necháme uležet v lednici. Vychlazené těsto rozválíme, vykrojíme a vložíme do formiček na tartaletky. Lehce vtlačíme do formy.
Těsto ve formičkách překryjeme pečícím papírem a ten zatížíme fazolemi a pečeme 15-20 minut. Poté sundáme papír s fazolkami a pečeme ještě 10 minut. Necháme vychladnout a vyjmememe z formiček.
Příprava vaječného salátu
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, oddělíme bílek a žloutek. Bílek nakrájíme na kostky. Řapíkavý celer nakrájíme na plátky. Žloutky vymícháme s hořčicí, majonézou dohladka, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nasekaný kopr.
Salátek naplníme tartaletky a dozdobíme rukolou a čtvrtkami cherry rajčat.