Tartaletky s vaječným salátkem

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Velikonoce
Způsob vaření: Pečení

Suroviny na tartaletky

  • 1 lžičky soli
  • 190 g hladké mouky
  • 100 g měkkého másla
  • 4 lžičky ledové vody

Suroviny na vaječný salát

  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 5 vajec
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • 2 lžičky majonézy
  • 3 řapíky celeru
  • 1 lžička nasekaného kopru
  • 2 lžíce Ruská hořčice Avokádo

Na dozdobneí

  • 100 g cherry rajčat
  • 1 hrst rukoly

Způsob přípravy

Příprava těsta

Mouku smícháme se solí a máslem a hněteme těsto. Až se mouka s máslem spojí a se začně se těsto drolit přidáme ledovou vodu a hněteme dokud z těsta nevytvoříme kouli. Na 45 minut těsto necháme uležet v lednici. Vychlazené těsto rozválíme, vykrojíme a vložíme do formiček na tartaletky. Lehce vtlačíme do formy.

Těsto ve formičkách překryjeme pečícím papírem a ten zatížíme fazolemi a pečeme 15-20 minut. Poté sundáme papír s fazolkami a pečeme ještě 10 minut. Necháme vychladnout a vyjmememe z formiček.

Příprava vaječného salátu

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, oddělíme bílek a žloutek. Bílek nakrájíme na kostky. Řapíkavý celer nakrájíme na plátky. Žloutky vymícháme s hořčicí, majonézou dohladka, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nasekaný kopr.

 

Salátek naplníme tartaletky a dozdobíme rukolou  a čtvrtkami cherry rajčat.