Smažený kapr s bramborovým salátem

Suroviny pro 4 osoby:

Bramborový salát

  • 1 lžička octu
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 225 ml majonézy
  • 1 kg salátových brambor
  • 1 celeru
  • 1 velké jablko
  • 1 velkou cibuli
  • 6 sterilovaných okurek
  • 400 g jogurtu
  • 1 plechovka sterilovaného hrášku
  • sůl a pepř

Způsob přípravy

Kapra okořeníme směsí na ryby, poté obalíme postupně v hladké mouce, vejci a strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Zakápnutý citronovou šťávou podáváme s bramborovým salátem

 

Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na malé klínky a povaříme s octem doměkka. Oloupané brambory nakrájíme na centimetrové kostky, přidáme uvařenou zeleninu i s vývarem. Jablko, cibuli a okurky nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do mísy s bramborami a zeleninou a promícháme. Osolíme opepříme podle chuti, přidáme majonézu, jogurt, hrášek a trošku láku z okurek promícháme. Necháme odležet alespoň hodinu při pokojové teplotě.