Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Smažení
Smažený kapr s bramborovým salátem
Suroviny pro 4 osoby:
- 4 lžíce Ryby Avokádo
- vejce
- olej na smažení
- 4 kapří řízky
- strouhanku
- hladkou mouku
Bramborový salát
- 1 lžička octu
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 225 ml majonézy
- 1 kg salátových brambor
- 1 celeru
- 1 velké jablko
- 1 velkou cibuli
- 6 sterilovaných okurek
- 400 g jogurtu
- 1 plechovka sterilovaného hrášku
- sůl a pepř
Způsob přípravy
Kapra okořeníme směsí na ryby, poté obalíme postupně v hladké mouce, vejci a strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Zakápnutý citronovou šťávou podáváme s bramborovým salátem
Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na malé klínky a povaříme s octem doměkka. Oloupané brambory nakrájíme na centimetrové kostky, přidáme uvařenou zeleninu i s vývarem. Jablko, cibuli a okurky nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do mísy s bramborami a zeleninou a promícháme. Osolíme opepříme podle chuti, přidáme majonézu, jogurt, hrášek a trošku láku z okurek promícháme. Necháme odležet alespoň hodinu při pokojové teplotě.