Smažený kapr s bramborovým salátem
Suroviny pro 4 osoby:
-
4 lžíce Ryby Avokádo
-
vejce
-
olej na smažení
-
4 kapří řízky
-
strouhanku
-
hladkou mouku
Bramborový salát
-
1 lžička octu
-
2 mrkve
-
1 petržel
-
225 ml majonézy
-
1 kg salátových brambor
-
1 celeru
-
1 velké jablko
-
1 velkou cibuli
-
6 sterilovaných okurek
-
400 g jogurtu
-
1 plechovka sterilovaného hrášku
-
sůl a pepř
Způsob přípravy
Kapra okořeníme směsí na ryby, poté obalíme postupně v hladké mouce, vejci a strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Zakápnutý citronovou šťávou podáváme s bramborovým salátem
Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na malé klínky a povaříme s octem doměkka. Oloupané brambory nakrájíme na centimetrové kostky, přidáme uvařenou zeleninu i s vývarem. Jablko, cibuli a okurky nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do mísy s bramborami a zeleninou a promícháme. Osolíme opepříme podle chuti, přidáme majonézu, jogurt, hrášek a trošku láku z okurek promícháme. Necháme odležet alespoň hodinu při pokojové teplotě.