Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Čočková polévka s rajčaty
Suroviny pro 4 osoby:
- Kmín mletý Avokádo
- 2 lžičky směsi Adžika Avokádo
- 2 cibule
- olivový olej
- 1 l slepičího vývaru
- 200 ml rajčat pelati (oloupaných, z plechovky)
- 200 g vařené nebo sterilované červené čočky
- 1 svazek čerstvé petrželové natě
Způsob přípravy
Cibuli a rajčata nakrájíme na kostky. Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme čočku a rajčata a přilijeme horký vývar. Dochutíme kořením a vaříme cca 20 minut. Polévku můžeme rozmixovat.
Podáváme posypanou čerstvě nasekanou petrželkou.