Čočková polévka s rajčaty

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • Kmín mletý Avokádo
  • 2 lžičky směsi Adžika Avokádo
  • 2 cibule
  • olivový olej
  • 1 l slepičího vývaru
  • 200 ml rajčat pelati (oloupaných, z plechovky)
  • 200 g vařené nebo sterilované červené čočky
  • 1 svazek čerstvé petrželové natě

Způsob přípravy

Cibuli a rajčata nakrájíme na kostky. Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme čočku a rajčata a přilijeme horký vývar. Dochutíme kořením a vaříme cca 20 minut. Polévku můžeme rozmixovat.
Podáváme posypanou čerstvě nasekanou petrželkou.