Kategorie:
-
Druh jídla:
Saláty a zálivky
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Bez vaření
Hruškový salát s fenyklem, kešu ořechy a italskou zálivkou
Suroviny pro 4 osoby:
- 2 hrušky
- 1 čerstvý fenykl
- 1 hlávka salátu lollo rosso (s červenými listy)
- 30 g pražených kešu ořechů
- 100 g na kostičky nakrájeného plesnívého sýra
Zálivka
- 1 balení Salátová zálivka Italská Avokádo
- 150 ml olivového oleje
- 4 lžíce červeného krému balsamico
- 2 najemno nakrájené šalotky
Způsob přípravy
Italskou zálivku připravíme podle návodu na obalu a promícháme s ostatními ingrediencemi zálivky. Nakonec přidáme nasekanou šalotku.
Omytý fenykl zbavíme tvrdých koncovek, podélně nakrájíme, odstraníme střed a nakrájíme na velmi tenké plátky. Následně lehce osolíme, jemně promícháme a necháme chvilku odležet dokud fenykl nezměkne.
Hrušky omyjeme, oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na nudličky.
Salát opláchneme, natrháme, vložíme do mísy, smícháme s fenyklem a zalijeme zálivkou. Přidáme kousky hrušek a plesnivého sýra. Vše posypeme praženými kešu ořechy.