Hruškový salát s fenyklem, kešu ořechy a italskou zálivkou
Suroviny pro 4 osoby:
-
2 hrušky
-
1 čerstvý fenykl
-
1 hlávka salátu lollo rosso (s červenými listy)
-
30 g pražených kešu ořechů
-
100 g na kostičky nakrájeného plesnívého sýra
Zálivka
-
1 balení Salátová zálivka Italská Avokádo
-
150 ml olivového oleje
-
4 lžíce červeného krému balsamico
-
2 najemno nakrájené šalotky
Způsob přípravy
Italskou zálivku připravíme podle návodu na obalu a promícháme s ostatními ingrediencemi zálivky. Nakonec přidáme nasekanou šalotku.
Omytý fenykl zbavíme tvrdých koncovek, podélně nakrájíme, odstraníme střed a nakrájíme na velmi tenké plátky. Následně lehce osolíme, jemně promícháme a necháme chvilku odležet dokud fenykl nezměkne.
Hrušky omyjeme, oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na nudličky.
Salát opláchneme, natrháme, vložíme do mísy, smícháme s fenyklem a zalijeme zálivkou. Přidáme kousky hrušek a plesnivého sýra. Vše posypeme praženými kešu ořechy.