Hruškový salát s fenyklem, kešu ořechy a italskou zálivkou

Kategorie:

Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Bez vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • 2 hrušky
  • 1 čerstvý fenykl
  • 1 hlávka salátu lollo rosso (s červenými listy)
  • 30 g pražených kešu ořechů
  • 100 g na kostičky nakrájeného plesnívého sýra

Zálivka

  • 1 balení Salátová zálivka Italská Avokádo
  • 150 ml olivového oleje
  • 4 lžíce červeného krému balsamico
  • 2 najemno nakrájené šalotky

Způsob přípravy

Italskou zálivku připravíme podle návodu na obalu a promícháme s ostatními ingrediencemi zálivky. Nakonec přidáme nasekanou šalotku.
Omytý fenykl zbavíme tvrdých koncovek, podélně nakrájíme, odstraníme střed a nakrájíme na velmi tenké plátky. Následně lehce osolíme, jemně promícháme a necháme chvilku odležet dokud fenykl nezměkne. 
Hrušky omyjeme, oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na nudličky.
Salát opláchneme, natrháme, vložíme do mísy, smícháme s fenyklem a zalijeme zálivkou. Přidáme kousky hrušek a plesnivého sýra. Vše posypeme praženými kešu ořechy.