Karbanátky plněné sýrem feta s rajčatovou salsou
Suroviny pro 4 osoby:
-
1 lžička koření Bazalka Avokádo
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
2 žíce koření Petrželová nať Avokádo
-
2 lžíce směsi Gyros-Kebab Avokádo
-
Česneková sůl Avokádo
-
1 lžíce strouhanky
-
olivový olej na smažení
-
1 vejce
-
1 snítka čerstvé pažitky
-
300 g jehněčí kýty
-
300 g vepřové krkovičky
-
100 g sýra feta
-
3 jarní cibulky nasekané na kostičky
-
200 g oloupaných rajčat
-
1 lžíce slunečnicových semen
Způsob přípravy
Jednu cibuli najemno nakrájíme, osmahneme na oleji a necháme vychladnout. Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky a pomeleme. Přidáme vejce, strouhanku, přípravek Gyros-Kebab, petrželovou nať a vychlazenou jarní cibulku. Ochutíme solí a pepřem. Vše důkladně smícháme v jednotnou hmotu a formujeme malé placičky. Na každé uložíme nakrájený na kostičky sýr feta a placičku stočíme.
Osmažíme dozlatova a pečeme asi 15 minut při teplotě 150 ° C.
Rajčata rozmixujeme, přidáme dvě jarní cibulky s pažitkou a slunečnicová semínka. Dochutíme bazalkou, solí a pepřem.
Takto připravené karbanátky podáváme se studenou rajčatovou omáčkou.