Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky (asi 2x2 cm).
V misce smíchejte olivový olej a směs Grilovací s česnekem.
Přidejte kousky kuřecího masa do marinády a důkladně promíchejte. Nechte marinovat alespoň 30 minut, ideálně přes noc v ledničce.
Cuketu omyjte a nakrájejte na tenké dlouhé plátky pomocí škrabky na zeleninu.
Každý kousek kuřecího masa zabalte do plátku cukety.
Následně napíchněte na špejle. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechny kousky masa. Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je do vody alespoň na 30 minut před použitím.
Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
Špízy položte na gril a grilujte asi 10–15 minut, občas otáčejte, aby byly rovnoměrně propečené.
Špízy jsou hotové, když je maso propečené a má zlatavou barvu.
Grilované špízy podávejte s oblíbeným dipem nebo přílohou, například s čerstvým salátem, grilovanou zeleninou nebo rýží.