Všechny suroviny na palačinky smíchejte, ideálně vyšlehejte metličkou nebo šlehačem, aby vzniklo hladké těsto. Nechejte minimálně hodinu odležet v lednici. Poté usmažte 15 až 20 palačinek.
Lučinu smíchejte se smetanou a pečeným česnekem. Ochuťte solí a pepřem. Namažte připravené palačinky.
Maso marinujte ve směsi oleje a koření. Opečte na grilu. Nakrájejte na plátky a naskládejte na palačinky. Dolaďte rukolou a čerstvými rajčaty.
Zamotejte a podávejte.
Jak na pečený česnek?
1 hlavička česneku
olivový olej
sůl
alobal nebo pečicí papír
Předehřejte troubu na 200 °C. Odřízněte vršek česnekové hlavičky, aby byly vidět jednotlivé stroužky.
Položte česnek na kus alobalu nebo pečicí papír. Pokapejte česnek olivovým olejem, aby byl každý stroužek dobře pokrytý. Můžete ochutit solí. Zabalte česnek pevně do fólie nebo pečicího papíru. Umístěte zabalený česnek na plech a vložte do předehřáté trouby.
Pečte přibližně 30-40 minut, dokud česnek nezměkne a nezačne zlátnout. Vyjměte česnek z trouby a nechte chvíli vychladnout. Stroužky česneku můžete snadno vytlačit ze slupek a použít dle potřeby.
Jak na konfitovaný česnek?
Připravte si asi 5 až 10 hlav česneku. Vyloupejte je do misky. Do velkého hrnce nebo pekáče nalijte olivový nebo kvalitní slunečnicový olej a zahřejte ho na plotně na přibližně 80 až 90 °C. Vsypejte do něj oloupané stroužky česneku, můžete přidat i bylinky - skvělý je třeba tymián nebo rozmarýn. Přiklopte víkem a vložte do trouby vyhřáté na 90 °C. Konfitujte přibližně hodinu.
Nechejte vychladnout a přendejte do sklenic, které se dají zavíčkovat. Zalijte olejem. Skladujte v lednici.
Jestli vám nějaký olej zbyl, můžete ho použít třeba na nakládání masa na gril nebo na výrobu majonézy.