JAHODOVÉ ŘEZY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA

Kategorie:

Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

těsto

  • 150 g hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 100 g másla
  • 4 středně velká vejce

krém

  • 1 lžička Hřebíček celý Avokádo
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 250 g mascarpone

na ozdobu

  • 200 g čerstvých jahod, nakrájených na malé kousky

Způsob přípravy

Příprava těsta: V hrnci přiveďte k varu vodu s máslem. Jakmile začne vřít, přidejte najednou mouku a svižně míchejte, dokud se těsto nezačne oddělovat od stěn hrnce a nevytvoří kouli. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout.

Postupně do těsta zašlehávejte vejce, přičemž každé další vejce přidejte až po důkladném vmíchání předchozího.

Těsto opatrně rozetřete na plech vyložený pečícím papírem, do tvaru čtverce nebo obdelníku.

Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut, dokud není těsto zlatavé. Po upečení nechte v troubě s mírně otevřenými dveřmi vychladnout.

 

Příprava krému: Mascarpone smíchejte se smetanou, cukrem moučka, rozdrceným hřebíčkem a vanilkovým cukrem. Vyšlehejte do hladkého krému. Dejte dobře vychladit do lednice.

 

Upečený plát z odpalovaného těsta překrojte na dvě stejné poloviny. Na jednu pomocí cukrářského sáčku naneste připravený, vychlazený krém. Na něj naskládejte nakrájené jahody. Přiklopte druhou polovinou upečeného těsta.

Ihned podávejte.

 

Náš tip: Jednoduchá rychloverze oblíbených věnečků. Jen ušetříte čas s tvořením věnečků.