Grilované filé z lososa s bílým a zeleným chřestem a tropickým vinaigrette
Suroviny pro 4 osoby:
-
400 g zeleného chřestu
-
600 g bílého chřestu
-
600 g filé z lososa
Marináda
-
2 lžíce směsi Grilovací ďábelské Avokádo
-
50 ml whisky
-
několik lístků čerstvé máty
-
sůl podle chuti
-
šťáva z 1 citrónu
Tropická zálivka vinaigrette
-
koření Pepř černý celý Avokádo
-
100 ml olivového oleje
-
1 limetka
-
50 g filetovaných pomerančů
-
50 g filetovaných mandarinek
-
50 g filetovaných grapefruitů
-
50 g ananasu
-
100 ml sojové omáčky
-
rýžový ocet podle chuti
-
1 lžička nakládaného zázvoru
-
5 lístků čerstvé máty
Způsob přípravy
Chřest uvaříme v mírně osolené vodě se špetkou cukru (každý druh zvlášť).
Očištěné filé z lososa nakrájíme na 4 stejné části a natřeme je marinádou, kterou jsme si předtím z uvedených surovin připravili. Grilujeme lososa asi 15 minut po každé straně.
Ovoce a nakládaný zázvor nakrájíme na malé kostičky a smícháme se zbývajícimi ingrediencemi pro přípravu zálivky. Poté vše rozmixujeme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem a rýžovým octem.
Grilovaného lososa klademe na chřest, pokropíme tropickým vinaigrette a přizdobíme čerstvou mátou.