RAJSKÁ POLÉVKA S PARMEZÁNOVÝMI NOKY
Suroviny
-
1 lžíce Petrželová nať Avokádo
-
1 cibule
-
2 lžíce másla
-
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
-
1 lžička Alpská sůl s jódem
-
100 g mrkve
-
50 g petržele
-
700 g rajčatové passaty
-
1 stonek řapíkatého celeru
-
400 g masového vývaru
parmezánové noky
-
1 lžíce Petrželová nať Avokádo
-
špetka soli
-
2 vejce
-
2 lžíce polohrubé mouky
-
150 g jemně nastrouhaného parmezánu
Způsob přípravy
V hrnci rozpusťte máslo a dejte na něj opékat nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou petržel a mrkev. Po chvilce přidejte i na kousky nakrájený celer. Promíchejte a opékejte, dokud nezačne zelenina zlátnout.
Zalijte vývarem a také rajčatovou passatou. Promíchejte a ochuťte solí, petrželovou natí a čerstvě mletým černým pepřem.
Vařte 15 minut a poté rozmixujte dohladka. Podávejte s parmezánovými noky.
Suroviny na noky smíchejte. Vytvoříte těstíčko, které nebude ani řídké, ani příliš husté.
Do hrnce dejte vařit osolenou vodu. Teplotu nastavte tak, aby voda jen lehce probublávala. Za pomoci dvou malých lžiček tvarujte noky, které ze lžičky opatrně vkládejte rovnou do vody. Vařte asi 2 minuty. Sceďte a podávejte v rajské polévce.