RESTOVANÁ ČERVENÁ ŘEPA

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 lžíce Provensálské bylinky Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 3 stroužky česneku
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 500 g červené a žluté řepy
  • 2 středně velké červené cibule

Způsob přípravy

Ve velké pánvi, která jde vložit do trouby, rozehřejte olivový olej. Plotýnku mějte zapnutou na střední teplotu. Přidejte červenou cibuli nakrájenou na měsíčky. Ihned přidejte také řepu - oloupanou a nakrájenou na kousky tenké asi 3 až 4 mm.

Přidejte nasekaný česnek a restujte dokud řepa trochu nezměkne. Musí však zůstat stále křupavá (přibližně 10 - 15 minut). Ochuťte provensálskými bylinkami, solí, pepřem.

Přilijte balzamikový ocet a med. Ochutnejte a ještě dolaďte solí a pepřem podle chuti. 

Dobře promíchejte, abyste se ujistili, že jsou všechny kousky řepy pokryté marinádou.

Přeneste pánev do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 20 minut, nebo dokud řepa není měkká a na okrajích karamelizovaná. Občas promíchejte.

Po upečení vyjměte z trouby a nechte chvilku odpočinout.

Před podáváním můžete přidat listový salát a čerstvé bylinky.

Podávejte ideálně s křupavou bagetou.