Kuře naporcujte na menší kousky. Nemusí jít o úhledné porcování, maso na závěr stejně natrháte. Každou porci okořeňte směsí Krůtí maso a nechejte pár hodin odležet v lednici.
Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Kuřecí kousky opečte ze všech stran a vyndejte z pánvičky. Opékejte do pěkně tmavé barvy, jen dávejte pozor, ať maso nespálíte.
Do pánvičky vsypejte nahrubo nakrájenou šalotku a dochuťte sušeným česnekem z mlýnku. Opékejte dozlatova. Zalijte vínem a prudkým varem nechejte odpařit alkohol.
Přidejte do pánvičky loupaná rajčata i se šťávou. Vraťte do pánve maso, můžete ještě dolít vodou nebo vývarem, a pod pokličkou duste dokud nebude maso měkké. Bude odpadat od kosti.
Kuřecí kousky opět vyndejte z pánvičky a oberte maso. Obsah pánvičky můžete lehce rozmačkat vidličkou. Pokud se vám zdá, že je omáčka stále dost tekutá, zvyšte teplotu a přebytečnou tekutinu odvařte. Dochuťte podle sebe.
Připravte si zakysanou smetanu tak, že do ní vmícháte najemno nastrouhaný parmazán. Přidejte sůl a pepř.
Na talíři podávejte omáčku, na ní natrhané kuřecí maso a vedle kopeček parmazánové zakysané smetany.
Ideální příloha je kvalitní bílá bageta a sklenka bílého vína.