VEPŘOVÁ PANENKA VE SLANINĚ A BAGETA S BYLINKOVÝM MÁSLEM
Suroviny
-
800 g vepřové panenky
-
1 balení Marináda hořčicová Avokádo
-
200 g slaniny na plátky
příloha
-
1 lžíce Česnek sušený Avokádo
-
sul
-
1 lžíce Italské bylinky Avoádo
-
100 g másla
-
4 francouzské bagety
Způsob přípravy
Vepřovou panenku nakrájejte na špalíčky široké asi 7 cm. Do misky si vylijte ze sáčku tekutou hořčicovou marinádu Avokádo. Vložte špalíčky panenky a opatrně promíchejte tak, aby bylo maso ze všech stran potřené marinádou. Nechejte v lednici, ideálně 12 hodin, minimálně však dvě, tři hodiny. Vyndejte z marinády a dookola obalte plátky slaniny. Tu můžete ještě navíc zajistit párátkem.
Takto připravené maso grilujte přibližně 15 až 20 minut. Ideálně po pěti minutách ze všech stran.
Než dáte maso na gril, připravte si bagetu. Do francouzské bagety udělejte shora hluboké zářezy. Dávejte pozor, abyste bagetu neuřízli úplně a jednotlivé díly tak neoddělili. Změklé máslo smíchejte se sušenými bylinkami, česnekem a solí. Tuto směs namažte do zářezů bagety.
A dejte chvíli k masu na gril. Takhle snadné to je.
Podávejte maso s bagetou a salátem.