PANENKA NA GRILU S PEPŘOVOU OMÁČKOU
Suroviny
-
2 lžíce hladké mouky
-
olivový olej
-
1 balení Steak se zeleným a růžovým pepřem
-
kousek másla
-
250 ml smetany ke šlehání
-
600 g vepřové panenky
Způsob přípravy
Panenku okořeňte směsí koření a nechejte v lednici asi 3 hodiny odležet. Opečte zprudka na olivovém oleji. Nebo ji ugrilujte. Záleží na počasí a náladě. Dejte panenku do pekáče s víkem do trouby vyhřáté na 120 °C, na 20 minut. Mezitím si připravte omáčku. V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm zbytek sáčku s kořením. Jen chvilku. Zasypejte moukou, promíchejte a zalijte smetanou. Dobře rozmíchejte a za občasného míchání, na mírnou teplotu, vařte 15 minut. Vyndejte panenku z trouby a výpek vlijte do omáčky. Promíchejte. Panenku nechejte chvilku odležet a omáčku ještě provařte s výpekem. Ihned podávejte. S křupavou bagetou, pečenými brambory nebo rýží. Jak máte chuť.