KAPUSTIČKY V MLETÉM MASU

Kategorie:

Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 balení směsi Mletá masa Avokádo
  • sůl podle chuti
  • 1 vejce
  • 50 gramů parmezánu
  • 700 gramů mletého masa (vepřové a hovězí)
  • 500 gramů růžičkové kapusty
  • strouhanka podle potřeby

Způsob přípravy

Mleté maso ochuťte kořením. Přidejte vejce, parmezán a promíchejte. Podle potřeby zahustěte strouhankou. Můžete přidat i špetku soli. Kuličky růžičkové kapusty zbavte nehezkých listů a odkrojte ztvrdlý stonek. Každou kapustu zabalte do tenké vrstvy mletého masa. Pěkně utlačte a skládejte do pekáče. Podlijte 1 deci vody a přiklopte víkem. Pečte na 170 °C přibližně 30 minut. Nakonec odklopte víko a ještě 10 minut dopečte dozlatova.