PEČENÉ BRAMBORY SE ZELENINOU

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 balení Americké brambory Avokádo
  • 4 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1 kg malých brambor
  • 1 kg zeleniny podle chuti
  • 100 gramů oliv v nálevu

Způsob přípravy

Zeleninu omyjte, podle potřeby oloupejte a větší kousky nakrájejte na menší. Malé brambory omyjte, ale neloupejte. Všechno společně dejte do pekáče, přidejte i olivy. Zalijte olivovým olejem (klidně i více než píšeme v seznamu surovin) a zasypejte kořením. Promíchejte a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Hotovo bude asi za půl hodiny, až hodinu. Podle velikosti zeleniny a brambor. 

 

Můžete podávat zasypané třeba čerstvými špenátovými listy a s trochou tvarohu.