Krůtí řízky s brusinkovou paštikou s brusinkovou omáčkou
			
		 
		
		
			
				
					
                        						
                            Suroviny pro 4 osoby:
							
                                                                    - 
                                          olej na smažení                                    
- 
                                        4  krůtí řízky, každý cca asi 150 g                                    
 
						
                                                            Brusinková omáčka:
                                
                                                                            - 
                                            1 svitek Skořice celá Avokádo                                        
- 
                                            150 g cukru                                        
- 
                                            250 ml brusinkové šťávy                                        
- 
                                            300 g sušených brusinek                                        
- 
                                            1  pomeranč                                        
Paštika
                                
                                                                            - 
                                              Pepř černý mletý Avokádo                                        
- 
                                            1 lžička koření Tymián Avokádo                                        
- 
                                              sůl podle chuti                                        
- 
                                            1  vejce                                        
- 
                                            4 lžička sušených brusinek                                        
- 
                                            300 g mletého vepřového masa                                        
- 
                                            1  velká cibule                                        
- 
                                            50 g lískových oříšků                                        
- 
                                            0.5  svazku šalvěje                                        
- 
                                              olej                                        
- 
                                            3 plátky toastového pečiva                                        
 
					 
					
				 
			 
			
                Způsob přípravy
				
                    Do hrnce nalijeme brusinkovou šťávu, přidáme cukr, skořici a brusinky. Pomeranč omyjeme, nastrouháme trochu kůry a vymačkáme šťávu, přidáme do  omáčky a vaříme při mírném ohni 10-15 minut. Odstraníme skořici. Omáčku můžeme podávat teplou nebo studenou.
Oloupeme cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Rozdrobíme toasty. Šalvěj omyjeme a necháme okapat z vody, listy natrháme a jemně nasekáme. Na oleji opečeme cibuli do růžova. Rozdrobené toasty, mleté maso, mleté ořechy a sušené brusinky rozmačkáme s vejcem a cibulí, hodně dochutíme solí, tymiánem a pepřem. Nevelkou formu na pečení (asi 15 x 20 cm) natřeme olejem, přeložíme na ní připravenou hmotu a pečeme asi 30-40 minut při 200 °C. Paštiku vyjmeme z trouby a nakrájíme na plátky.
Řízečky lehce naklepeme, dochutíme solí a pepřem a smažíme na troše oleje asi 3-4 minuty po každé straně. Podáváme s paštikou a brusinkovou omáčkou.