Květákové placičky

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny

  • 120 gramů strouhanky
  • 3 vejce
  • 1 lžička soli
  • 120 gramů parmezánu
  • 2 lžíce Libeček
  • 450 gramů vařeného květáku

Způsob přípravy

 

Vařený květák rozmixujte nahrubo nebo nasekejte nožem. Přidejte vejce, strouhanku a nahrubo nastrouhaný parmezán. Ochuťte solí a sušeným libečkem. Umíchejte těsto, které nebude téměř lepit. Smažte na malé vrstvě oleje, z obou stran. Podávejte ke grilování, kde se dá prohřát na grilu nebo k salátu. Jsou výborné istudené, jako svačina na výlet