Kuřecí souvlaki na kari s tzatziky
Suroviny pro 4 osoby:
-
1 lžička Oregáno Avokádo
-
1 lžička Pepř černý mletý Avokádo
-
1 lžíce Kari indické Avokádo
-
2 lžíce olivového oleje
-
220 g bílého jogurtu
-
2 lžičky citrónové šťávy
-
1 lžička soli
-
1 stroužek česneku
-
600 g kuřecího masa
Tzatziky
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
2 lžičky Tzatziky Avokádo
-
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
-
2 lžíce olivového oleje
-
1 ks salátová okurka
-
1 lžička citrónové šťávy
-
280 g bílého řeckého jogurtu
Způsob přípravy
Začneme s přípravou masa. Smícháním jogurtu, olivového oleje, citrónové šťávy, prolisovaného česneku, soli a koření vytvoříme marinádu. Přimícháme maso nakrájené na kostičky a necháme minimálně hodinu odležet.
Mezitím si připravíme tzatziky. Okurku rozkrojíme a odstraníme semínka, dužinu nastrouháme nahrubo a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Smícháme ji s jogurtem a přidáme kořenící směs Tzatziky Avokádo, kapku olivového oleje, sůl, šťávu z citrónu. Vše promícháme a necháme v lednici odpočinout.
Poté maso napícháme na špejle a ugrilujeme dozlatova, nebo je nejdříve zprudka opečeme na pánvi a dáme dopéct na 200 °C do trouby.