Italské risotto s krevetami
			
		 
		
		
			
				
					
                        						
                            Suroviny
							
                                                                    - 
                                        1 lžičky Paprika sladká mletá Avokádo                                    
 
                                                                    - 
                                        1 lžíce olivového oleje                                    
 
                                                                    - 
                                        1 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu                                    
 
                                                                    - 
                                        150 ml bílého vína                                    
 
                                                                    - 
                                        2 lžíce másla                                    
 
                                                                    - 
                                        1  jemně nasekaná malá cibule                                    
 
                                                                    - 
                                        1 kg velkých krevet                                    
 
                                                                    - 
                                          sůl, pepř dle chuti                                    
 
                                                                    - 
                                        2 l drůbežího vývaru                                    
 
                                                                    - 
                                        1 lžíce Italské bylinky Avoádo                                    
 
                                                                    - 
                                        4  namačkané stroužky česneku                                    
 
                                                                    - 
                                        2  šálky rýže arborio                                    
 
                                							
						 
						
                            						
					 
					
				 
			 
			
                Způsob přípravy
				
                    Troubu předehřejeme na teplotu 200 °C. Krevety očistíme a osušíme. Přiravíme marinádu z olivového oleje, papriky, čerstvě namletého pepře a soli. Krevety v marinády promícháme a necháme vychladit v lednici.
Vývar ohřejeme v hrnci na nízké teplotě.
Máslo rozpustíme v pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme 2 až 3 minuty dokud nezesklovatí. Přidáme rýži a dobře promícháme (1-2 minuty). Přidejte bílé víno a mícháme dokud se alkohol neodpaří.
Přidáváme teplý vývar a občas promícháme. Vývar přidáváme postupně až se úplně vyvaří všechna tekutina. Přidání vývaru by mělo trvat asi 15-18 minut. Risotto je připraveno, když je rýže dostatečně měkká. Risotto by mělo mít konzistenci husté kaše.
Než se nám rissoto úplně dovaří dáme na 5 minut krevety po předehřáté trouby.  Pečeme dokud krevety nezrůžový.
 Do hotového rissoto přidáme parmezán lžíci italských bylinek. Smícháme a případně dochutíme solí a pepřem. Krevetu servírujeme navrch risotta.