Italské risotto s krevetami
Suroviny
-
1 lžičky Paprika sladká mletá Avokádo
-
1 lžíce olivového oleje
-
1 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu
-
150 ml bílého vína
-
2 lžíce másla
-
1 jemně nasekaná malá cibule
-
1 kg velkých krevet
-
sůl, pepř dle chuti
-
2 l drůbežího vývaru
-
1 lžíce Italské bylinky Avoádo
-
4 namačkané stroužky česneku
-
2 šálky rýže arborio
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na teplotu 200 °C. Krevety očistíme a osušíme. Přiravíme marinádu z olivového oleje, papriky, čerstvě namletého pepře a soli. Krevety v marinády promícháme a necháme vychladit v lednici.
Vývar ohřejeme v hrnci na nízké teplotě.
Máslo rozpustíme v pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme 2 až 3 minuty dokud nezesklovatí. Přidáme rýži a dobře promícháme (1-2 minuty). Přidejte bílé víno a mícháme dokud se alkohol neodpaří.
Přidáváme teplý vývar a občas promícháme. Vývar přidáváme postupně až se úplně vyvaří všechna tekutina. Přidání vývaru by mělo trvat asi 15-18 minut. Risotto je připraveno, když je rýže dostatečně měkká. Risotto by mělo mít konzistenci husté kaše.
Než se nám rissoto úplně dovaří dáme na 5 minut krevety po předehřáté trouby. Pečeme dokud krevety nezrůžový.
Do hotového rissoto přidáme parmezán lžíci italských bylinek. Smícháme a případně dochutíme solí a pepřem. Krevetu servírujeme navrch risotta.