Studená polévka z červené papriky se sušenými rajčaty, bazalkou a čerstvě nastrouhaným parmezánem
Suroviny pro 4 osoby:
-
Bazalka Avokádo
-
Chilli mleté Avokádo
-
Paprika sladká mletá Avokádo
-
Tymián Avokádo
-
Česneková sůl Avokádo
-
4 lžíce olivového oleje
-
4 červené papriky
-
400 ml bílého jogurtu
-
100 ml smetany (36%)
-
1 lžíce citrónové šťávy
-
2 lžíce sušených rajčat, nasekaných na plátky
-
2 polévkové lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu
-
1 stroužek česneku
-
2 lžíce strouhaného parmezánu
Způsob přípravy
Omytou a osušenou papriku natřeme olivovým olejem a pečeme asi 20 minut při teplotě 200 °C, poté zabalíme do alobalu, a necháme 20 minut odležet. Po vychladnutí papriku očistíme, oloupeme a nakrájíme na proužky.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme papriku, nasekaný česnek, tymián, bazalku a sladkou papriku a dusíme asi 10 minut. Vše necháme vychladnout a následně přidáme jogurt, smetanu, citrónovou šťávu a důkladně rozmixujeme. Takto připravenou studenou polévku dochutíme česnekovou solí a chilli a necháme odležet v chladničce.
Podáváme po vychladnutí se sušenými rajčaty a parmezánem.