Do mísy nalijeme 200 ml teplé vody, přidáme cukr, droždí a smícháme všechno dohromady, dokud se nerozpustí kvasnice. Pak přidáme mouku, olivový olej, špetku mořské soli a bazalku. Do těsto na pizzu můžete také přidat jiné oblíbené bylinky, jako je oregano nebo tymián, popřípadě Provensálské bylinky. Těsto zpracujeme a necháme kynout 10 -15 minut.
Těsto rozdělíme na 3 stejné části, vytvoříme z nich bochánky a necháme ještě dalších 20 minut kynout.
Těsto rozválíme válečkem na pracovní desce. Přesuneme na pečící papír tak, aby na plechu ležela jen půlka, druhou použijeme po naplnění na překrytí. Půlku potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe na kolečky nakrájenou mozzarelou a dalšími oblíbenými ingrediencemi, například olivami, cibulí a zakápneme olivovým olejem. Ochutíme kořením na pizzu přeložíme druhou půlkou a okraje zabalíme. Potřeme rozpuštěným másle, posypeme mozzarellou a poklademe italským salámem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 250 °C po dobu 15 minut.