Hamburger z grilu

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny pro 2 osoby:

  • 1 lžička Paprika pálivá mletá Avokádo
  • Pepř barevný celý Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 15 ml vody
  • 1 červené cibule
  • 2 lžíce kečupu
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 bulky
  • 4 kyselé okurky
  • 1 hlávky salátu

Způsob přípravy

Do mletého masa přidáme 15 ml vody, špetku pálivé papriky a čerstvě mletý pepř. Vše smícháme a vytvarujeme dva stejné velké hamburgery. Maso grilujeme nebo smažíme na pánvi z každé strany 2 minuty.

 

Housky rozřízneme na půl a necháme chvilku opéct. Opečené housky pomažeme majonézou, kečupem nebo oblíbenou omáčkou. Do housky navrstvíme salát, maso, cibuli nakrájenou na kolečka, rajčata, okurek. Nakonec dáme druhou půlkou housky. Můžeme propíchnout špejlí, aby se hamburger nerozjel.
Dobrou chuť!

TIP: Housky si můžete upéct podle našeho receptu: http://galeriereceptu.cz/recept-316.html