Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Skopové a jehněčí maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Jehněčí hřbety s kostí v grilovacím koření s opečenými bramborami a vinnými cibulkami
Suroviny pro 4 osoby:
- Pepř černý mletý Avokádo
- Tymián Avokádo
- směs Americké brambory Avokádo
- směs Grilovací Avokádo
- Česneková sůl Avokádo
- 150 ml olivového oleje
- sůl podle chuti
- 4 jehněčí hřbety, každý přibližně po 180 g
- 400 g nových brambor ve slupce
- 50 ml červeného vína
- 4 červené cibule
- 4 bílé cibule
Způsob přípravy
Očištěné a omyté jehněčí osušíme papírovým ubrouskem, naložíme v kořenící směsi Grilovací s olejem a necháme 2 hodiny odležet v chladničce.
Brambory lehce povaříme v mírně osolené vodě. Jakmile vychladnou, nakrájíme je na půlky, přidáme několik kapek olivového oleje a posypeme směsí Americké brambory.
Oloupané cibule nakrájíme na půlky a naskládáme je na připravený alobal pokropený olivovým olejem. Cibuli dochutíme česnekovou solí, pepřem a tymiánem a vše zalijeme trochou červeného vína. Alobal zahneme tak, aby vznikly kapsy, které ukládáme na rozehřátý gril.
Vyjmeme jehněčí z marinády a pečeme na grilu společně s brambory.
Omáčku, která nám vznikla po pečení cibule, slijeme do hrnce a krátce vaříme, dokud nezhoustne.
Horké maso nakrájíme na kousky podél kosti a podáváme s křupavými brambory a opečenou cibulí. Před servírováním maso přelijeme připravenou omáčkou.