Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Hovězí kližka vařená v zelenině na celerovém pyré
Suroviny pro 4 osoby:
- 4 lístky Bobkový list Avokádo
- 1 lžička koření Paprika lahůdková mletá Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- 1 lžička koření Petrželová nať Avokádo
- 2 lžíce másla
- sůl dle chuti
- 1 kg hovězí kližky
- 1 mrkev
- 1 petržel (kořen)
- 1 pórek (bílá část)
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 1 celer
- 2 brambory
- 200 ml mléka
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
Způsob přípravy
Omyté a očištěné maso vložíme do hrnce, přidáme mrkev, petržel, pórek, cibuli a česnek a přilijeme litr vody. Přidáme bobkový list, papriku, petrželovou nať, pepř a vaříme doměkka, podle potřeby přilijeme vodu.
Celer a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky (kostičky ponoříme do vody, aby nezčernaly). Brambory a celer vložíme do nádoby s mlékem, přivedeme k varu, následně snížíme teplotu a vaříme doměkka pod pokličkou. Z uvařené a scezené zeleniny a másla uděláme pyré, dochutíme solí, pepřem a muškatovým květem.
Takto připravené maso nakrájíme na plátky a uložíme na celerovém pyré. Podáváme se smetanovým křenem.