SALÁT Z GRILOVANÉ ZELENINY S BALKÁNSKÝM SÝREM

Suroviny

  • 1 balení Salátová zálivka Řecká Avokádo
  • 1 lilek
  • olivový olej
  • 2 cukety
  • 4 rajčata
  • 200 g žampionů
  • 2 papriky (červené nebo žluté)
  • v sezoně můžete přidat i chřest
  • 200 g balkánského sýra
  • 1 lžíce balsamikového octa

Způsob přípravy

 

Cukety, lilek a papriky omyjte. Cukety a lilek nakrájejte na plátky, papriky na větší kusy.

Rajčata nakrájejte na poloviny nebo čtvrtiny, pokud jsou větší.

Chřest očistěte a žampiony nakrájejte na větší plátky. Plátky lilku posolte a nechte vypotit. Až se asi po 10 minutách na povrchu vysráží tekutina, setřete ji papírovou utěrkou.

Všechnu zeleninu lehce potřete olivovým olejem. Můžete přidat i trochu oblíbeného grilovacího koření. To stačí rozmíchat v olivovém oleji a můžete zeleninu potírat.

Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.

Grilujte zeleninu asi 10-15 minut, občas otáčejte, dokud není měkká a má pěkné grilovací proužky. Rajčata grilujte kratší dobu, aby se nerozpadla.

 

Grilovanou zeleninu nakrájejte na kousky a dejte do misky. Přidejte na kostičky nakrájený balkánský sýr.

 

V misce smíchejte olivový olej, vodu a řeckou salátovou zálivku.

Vzniklou marinádou přelijte obsah misky. Důkladně promíchejte. 

 

Salát je skvělý teplý i studený.