Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Velikonoce
-
Sezóna:
Velikonoce
-
Způsob vaření:
Pečení
VELIKONOČNÍ KOLÁČ SE ŠPENÁTEM A VEJCI
Suroviny
- 2 lžíce Špagety Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 vejce
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- špetka Muškatový ořech mletý Avokádo
- 250 g nastrouhané goudy
- 1 balení listového těsta
- 500 g čerstvého špenátu
- 250 g ricotty
- 6 vařených oloupaných vajec
Způsob přípravy
Velikonoční koláč se špenátem a vejci je skvělým způsobem, jak připravit slavnostní a zároveň zdravý pokrm pro velikonoční období. Tento koláč kombinuje svěží chuť špenátu s jemnou ricottou a symbolem jara - vejci.
Předehřejte troubu na 180°C. Formu na koláč vymažte olejem nebo máslem a vyložte ji listovým těstem.
Připravte si náplň. Na středně vysokou teplotu osmahněte na olivovém oleji cibuli a česnek dozlatova. Nechejte lehce prochladnout. Špenát rozmixujte a vmíchejte do něj ricottu, vejce a orestovanou cibuli s česnekem. Ochuťte směsí koření Špagety, špetkou muškátového oříšku a důkladně promíchejte. Ochutnávejte a podle chuti přidejte ještě i sůl a pepř.
Přidejte nastrouhanou goudu.
Do připravené formy s těstem rozprostřete špenátovou směs. Do této směsi vmáčkněte vařená vejce, kolem dokola, po okraji formy.
Pečte v předehřáté troubě 45 minut, nebo dokud náplň neztuhne a povrch nezíská zlatavou barvu.
Koláč nechejte před krájením chvilku odpočinout. Podávejte teplý nebo studený. Skvěle chutná se salátem.