Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
TVAROHOVÝ KOLÁČ S KAKAEM A MANDLEMI
Suroviny
- 4 vejce
- 150 kg krupicového cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml polotučného mléka
- 100 g řepkového oleje
- 50 g mletých mandlí
- 40 g kakaa
tvarohová náplň
- 3 lžičky Citrónová kůra Avokádo
- 1 žloutek
- 1 lžička solamylu
- 100 g cukr moučka
- 500 g polotučného tvarohu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Způsob přípravy
kulatá forma o průměru cca 32 cm nebo plech s vyšším okrajem o rozměrech přibližně 25 x 35 cm
trocha oleje a trocha polohrubé mouky na vymazání a vysypání zapékací nádoby
Promíchejte sypké suroviny na těsto - mouku, mleté mandle, kakao, prášek do pečiva a cukr krupice. Přidejte vejce, olej a mléko. Umíchejte hladké, ne příliš řídké těsto.
Vylijte do kulaté formy nebo na plech, který jste vymazali olejem a vysypali moukou.
Vyšlehejte tvaroh se žloutkem, cukrem, solamylem, citronovou kůrou a vanilkou. Náplň dejte do sáčku, ustřihněte rožek a nazdobte těsto ve formě. Ideální jsou mřížky, ale záleží na vaší fantazii.
Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C, přibližně 45 minut.
Nechejte vychladnout a krájejte.
Kdo chce, může koláč ještě prokrojit a namazat povidly.