TVAROHOVÝ KOLÁČ S KAKAEM A MANDLEMI

Suroviny

  • 4 vejce
  • 150 kg krupicového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 ml polotučného mléka
  • 100 g řepkového oleje
  • 50 g mletých mandlí
  • 40 g kakaa

tvarohová náplň

Způsob přípravy

 

kulatá forma o průměru cca 32 cm nebo plech s vyšším okrajem o rozměrech přibližně 25 x 35 cm

trocha oleje a trocha polohrubé mouky na vymazání a vysypání zapékací nádoby

 

Promíchejte sypké suroviny na těsto - mouku, mleté mandle, kakao, prášek do pečiva a cukr krupice. Přidejte vejce, olej a mléko. Umíchejte hladké, ne příliš řídké těsto.

Vylijte do kulaté formy nebo na plech, který jste vymazali olejem a vysypali moukou.

Vyšlehejte tvaroh se žloutkem, cukrem, solamylem, citronovou kůrou a vanilkou. Náplň dejte do sáčku, ustřihněte rožek a nazdobte těsto ve formě. Ideální jsou mřížky, ale záleží na vaší fantazii.

Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C, přibližně 45 minut.

Nechejte vychladnout a krájejte.

 

Kdo chce, může koláč ještě prokrojit a namazat povidly.