Kategorie:
-
Druh jídla:
Přílohy
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
ŠKVARKOVÉ PAGÁČKY
Suroviny
- 2 lžičky Kmín drcený Avokádo
- 3 vejce
- 2 lžičky soli
- 200 ml polotučného mléka
- 1 kostka čerstvého droždí
- 250 g hladké pšeničné mouky
- 250 g bílé špaldové mouky
- 300 g škvarků
na potření a posypání
- 1 lžíce Kmín celý Avokádo
- 1 bílek
- 40 ml smetany ke šlehání
Způsob přípravy
250 g škvarků rozmixujte najemno, zbytek nasekejte nožem. Smíchejte s moukou, pšeničnou i špaldovou. Přidejte vlažné mléko a rozdrobené droždí. Vyklepněte všechna vejce, ochuťte drceným kmínem a solí. Ze všech těsto surovin umíchejte těsto, které nechejte hodinu kynout na teplém místě.
Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše, na výšku asi 1,5 - 2 cm. Vykrajujte kolečka, klidně třeba skleničkou.
Skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete bílkem, rozšlehaným se smetanou a posypejte kmínem.
Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, 25 až 30 minut.
Nechejte vychladnout na mřížce.