Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
KUŘE NA ŽAMPIONECH A ŠALOTCE
Suroviny
- 1 lžíce Paprika lahůdková mletá Avokádo
- 1 lžička Tymián Avokádo
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 šalotky
- 4 kuřecí stehna
- 500 g hnědých krémových žampionů
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 200 ml kuřecího vývaru
Způsob přípravy
Předehřejte si troubu na 190 °C. Ochuťte kuře. Kuřecí kousky osolte a opepřete z obou stran a posypejte tymiánem a paprikou.
Připravte si velkou pánev, kterou můžete vkládat do trouby. Zahřejte na ní olivový olej a opečte kousky kuřete dozlatova. Asi 5 minut na každé straně. Poté kuře vyjměte a odložte.
Přidejte do pánve šalotky a žampiony a restujte, dokud nezačnou měknout. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.
Zalijte vývarem. Nechte chvilku povařit, aby se uvolnily připečené kousky z pánve.
Kuře vraťte na pánev, kůží nahoru.
Celou pánev vložte do předehřáté trouby a pečte nezakryté asi 35 minut.
Až bude kuře hotové, vyjměte ho z trouby a nechte chvilku odpočinout. Podávejte kuře na žampionech a šalotce s rýží.