Kategorie:
-
Druh jídla:
Přílohy
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
BRAMBORÁČKY NA PLECHU
Suroviny
- 1 balení směsi Bramborák Avokádo
- sůl podle chuti
- 2 vejce
- 1 kg brambor
- 100 g slaniny, nakrájené na kostky
- 200 g sýra camembert nebo brie, nastrouhaného nahrubo
- 3-4 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
- 2-3 lžíce hladké mouky
Způsob přípravy
Předehřejte troubu na 210°C. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
Brambory oloupejte a nastrouhejte. Polovinu na jemném a druhou polovinu na hrubém struhadle. Přebytečnou tekutinu z brambor vymačkejte.
Ve větší míse smíchejte nastrouhané brambory, koření Bramborák, nakrájenou jarní cibulku, slaninu, vejce, sýr, mouku. Důkladně promíchejte a ochutnejte. Kdo chce, může dosolit, ale většinou to není potřeba.
Ze směsi tvořte hromádky na připravený plech a lehce je roztáhněte, aby vznikly malé bramboráčky.
Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud bramboráky nezačnou zlátnout.
Bramboráčky vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.
Podávejte bramboráčky teplé jako hlavní chod nebo jako přílohu.