TĚSTOVINOVÝ SALÁT S TUŇÁKEM

Suroviny

  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 1 salátová okurka
  • 4 lžíce majonézy
  • 8 kusů Šušená rajčata v oleji s bylinkami
  • sůl a pepř podle chuti
  • 250 g celozrnných těstovin
  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji (cca 250 - 350 g))
  • 3-4 jarní cibulky

Způsob přípravy

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte a propláchněte studenou vodou.

Zatímco se těstoviny vaří, připravte ostatní ingredience. Tuňáka sceďte z oleje nebo vlastní šťávy a rozdrobte ho vidličkou na menší kousky.

Jarní cibulky očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky.

Salátovou okurku omyjte, nakrájejte na kostičky nebo plátky podle vaší chuti.

V míse smíchejte majonézu s jogurtem, aby vznikla hladká zálivka. Přidejte sůl a pepř podle chuti.

Do velké salátové mísy dejte uvařené těstoviny, tuňáka, jarní cibulku, sušená rajčata a okurku. Zalijte vše připraveným dresinkem a promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně obalily.

 

Nechte salát chvíli odpočinout v chladničce, aby se chutě spojily. Před podáváním můžete salát ozdobit jarní cibulkou.