Kategorie:
-
Druh jídla:
Předkrmy a chuťovky
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Pečení
BLINY S UZENÝM LOSOSEM
Suroviny
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- 150 g hladké mouky
- 150 g pohankové mouky
- 10 g droždí
- 8 g soli
na ozdobení
- 1 lžička Alpská sůl s jódem
- Česnek sušený v mlýnku
- plátky uzeného lososa
- 300 g husté zakysané smetany
- pažitka a petrželka
Způsob přípravy
Smíchejte droždí s vlažným mlékem a nechejte deset minut při pokojové teplotě odpočívat. Na povrchu vyskočí bubliny a kvásek je připravený.
Přidejte další suroviny na těsto. To nechte kynout 45 minut při pokojové teplotě. Poté z něj smažte bliny - malé “lívanečky”.
Dochuťte zakysanou smetanu solí a česnekem z mlýnku. Chuť dolaďte podle sebe.
Krém naplňte do sáčku s ozdobnou špičkou a spolu s lososem naaranžujte na bliny.
Posypejte nasekanou pažitkou a petrželkou.