Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Pečení
DÝŇOVÉ MUFFINY
Suroviny
- 2 lžíce Perník Avokádo
- špetka soli
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 100 g rozpuštěného másla
- 100 g třtinového cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 300 g dýně hokkaido
- 100- 200 g podmáslí
- 100 g arašídových kostek (nebo nasekaných arašídů)
na posypání
- arašídové kousky
Způsob přípravy
Dýni nakrájejte na malé kostky. Uvařte doměkka ve vodě. Dýni hokaido můžete používat i se slupkou, není nutné ji loupat. Uvařenou dýni rozmixujte na jemné pyré a nechejte vychladnout.
Smíchejte mouku, cukr, arašídové kostky, prášek do pečiva, sodu, perníkové koření a špetku soli. Do dýňového pyré přimíchejte vejce, rozpuštěné prochladlé máslo a podmáslí. Nejprve 100 g a pak přilévejte podle potřeby.
Umíchejte těsto.
Připravte si formu na muffiny a do ní papírové košíčky. Z uvedeného množství těsta budete mít asi 12 až 20 muffinů. Podle velikosti formy a košíčků.
Na plnění košíčků jsou nejlepší kleště na zmrzlinu. Těmi dáte do každého košíčku přesnou dávku těsta.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 25 až 30 minut.