Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Vaření
MASLOVÁ ZAHUŠTĚNÁ KUŘECÍ POLÉVKA
Suroviny
- 2 vejce
- 1 velká cibule
- 1 petržel
- sůl a pepř
- Polévkové bylinky Avokádo
- 50 g hladké mouky
- 50 g másla
- 2 velké mrkve
- 1 l silného kuřecího vývaru (při vaření přidejte i jednu celou kukuřici)
- kuřecí maso z vývaru
- 1 kukuřice z vývaru
- 150 g lesních hub
Způsob přípravy
Uvařte si dobrý a silný kuřecí vývar. Oproti tradiční kořenové zelenině přidejte jednu celou předvařenou kukuřici. Ano, tu, co se používá na gril. Hotový vývar přeceďte, oberte maso, nakrájejte na menší kousky a nechte stranou. Z kukuřice ořežte ostrým velkým nožem jednotlivá zrnka. Také nechte stranou.
V hrnci rozehřejte máslo, na které dejte osmahnout nakrájenou cibulku. Po pěti minutách, kdy je lehce zlátnoucí, přidejte houby. Opékejte asi dvě až tři minuty. Přidejte mrkev a petržel, nastrouhané na hrubém struhadle. Opékejte společně asi pět minut.
Zeleninu a houby v hrnci zasypejte moukou a důkladně promíchejte, opékejte asi dvě minutky. Dochuťte solí, pepřem, polévkovými bylinkami. Zalijte vychladlým vývarem a opět důkladně míchejte, aby v polévce nevznikly hrudky. Polévku nechte asi půl hodiny vařit, občas míchejte. Po čtvrt hodině vaření přidejte maso z vývaru a zrnka kukuřice. Vmíchejte rozšlehaná vejce.
Polévku můžete ještě posypat čerstvými bylinkami.