Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Dušení
KUŘECÍ DÝŇOVÉ KARI
Suroviny
- 2 cibule
- sul
- olivový olej
- čerstvý koriandr
- 1 lžíce Libeček
- 1 plechovka kokosového mléka (cca 400 g)
- 4 kuřecí stehna
- kokosový tuk
- 1/2 středně velké dýně hokkaido
- 2 lžíce žluté kari pasty
Způsob přípravy
Dýňi hokkaido nakrájejte na plátky a naskládejte do pekáče. Zakápněte olivovým olejem a ochuťte oblíbenou směsí koření nebo jen solí. Upečte na 200 °C, 20 minut.
Ve velkém hrnci zahřejte asi dvě lžíce kokosového tuku. Opečte na něm osolená a opepřená kuřecí stehna, pěkně dozlatova. Vyndejte je z hrnce a místo nich do hrnce vsypejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opečte dozlatova a přidejte kari pastu. Chvilku opékejte, vraťte stehna do hrnce a zalijte vodou nebo vývarem tak, aby byla stehna těsně ponořena pod tekutinou.
Přikryjte poklicí a duste půl hodiny. Odklopte poklici, vlijte kokosové mléko a přidejte libeček, také podle chuti sůl. Přidejte upečenou dýni.
Opět přikryjte poklicí a duste dokud nebude maso měkké. Stehna vyndejte z hrnce. Omáčku rozmixujte dohladka, ještě podle vlastní chuti dolaďte. Maso ze stehen oberte a vraťte do omáčky.
Podávejte s rýží nebo s pita chlebem.