Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Vaření
HRUŠKY NA VÍNĚ S VANILKOVOU ZMRZLINOU
Suroviny
- 3 kusy Skořice celá Avokádo
- 700 g velkých hrušek
- 750 ml portského nebo jiného sladšího vína
- 100 - 150 g třtinového cukru
na dokončení
- kvalitní čokoláda s vyšším obsahem kakaa
- vanilková zmrzlina
Způsob přípravy
Hrušky si oloupejte, překrojte na poloviny nebo čtvrtiny a vyřízněte jádřinec. Ve velkém hrnci, smíchejte víno, třtinový cukr a skořici. Vařte naplno, až se rozpustí cukr.
Přidejte hrušky, ztlumte teplotu a vařte asi pět minut. Hrušky musí změknout, ale nesmí se rozvařit. Hrušky vytáhněte z vinného sirupu, skořici tam zatím nechejte. Zvyšte teplotu, ať se vyvaří trochu tekutiny. Sirup takto zhoustne.
Hrušky vraťte ještě na chvíli prohřát do sirupu. Už nevařte.
Na talíř nebo do misky dejte vanilkovou zmrzlinu, přidejte horké hrušky, přelijte trochou sirupu a zasypejte nastrouhanou čokoládou.