VEPŘOVÁ KRKOVICE NA ZÁZVORU S MRKVOVÝMI NOKY

Suroviny

na noky

  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 600 g vařené mrkve
  • cca 300 g hladké mouky
  • 150 g nastrouhané goudy

Způsob přípravy

Plátky masa z obou stran osolte, zázvorem a směsí koření Krkovička. Zprudka opečte na nahřáté pánvi, na kterou jste dali kousek sádla. Až je maso opečené, dejte ho do připravené zapékací nádoby. 

Místo masa vsypejte na pánvičku cibuli nakrájenou na čtvrtky a oloupané, překrojené stroužky česneku. Opékejte na vyšší teplotu, až se na cibuli začnou dělat tmavé puchýřky. 

Přisypejte k masu do zapékací nádoby. Přiklopte poklicí a dejte do trouby vyhřáté na 130 °C. Pečte přibližně 2 hodiny.

Mrkev na noky oloupejte a nakrájejte na silná kolečka. Uvařte v lehce osolené vodě doměkka. Rozmixujte dohladka a dejte do mísy. 

K mrkvi přidejte vejce, sůl, najemno nastrouhanou goudu a mouku. Možná budete mouky potřebovat trochu více, podle toho jak lepivé bude těsto. 

Z těsta vytvarujte válečky, na pomoučené pracovní ploše. Odkrajujte kousky - noky a ty vařte v osolené vodě. Hotové jsou ve chvíli, kdy vyplavou na povrch.

 

Sceďte a ihned podávejte s masem.