Kategorie:
-
Druh jídla:
Přílohy
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
PODMÁSLOVÉ HOUSKY
Suroviny
omládek
- 100 gramů hladké mouky
- 20 gramů čerstvého droždí
- 100 gramů vlažné vody
- 1 lžíce krupicového cukru
na těsto
- 1 lžička koření Kmín drcený Avokádo
- 2 lžičky soli
- 400 gramů hladké mouky
- 2 lžíce sádla
- 200 gramů podmáslí
na dokončení
- Kmín drcený Avokádo
- 1 vejce
Způsob přípravy
Smíchejte suroviny na omládek. Tuhle “kaši” nechejte hodinu kynout na teplém místě. Zvětší svůj objem a povrch bude plný malých i velkých bublinek.
Po hodině do omládku přimíchejte zbylé suroviny. Opět nechejte hodinu kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto rozdělte na deset, dvanáct dílů. Podle toho jak velké chcete housky. Vytvarujte housky, uzlíky, bochánky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejce a posypejte drceným kmínem.
Pečte v troubě vyhřáté na 210 °C, přibližně 20 minut. Dozlatova.
Nechejte vychladnout na mřížce.